torsdag 1. april 2010

Fiskekaker i wraps


Idag prøvde jeg å lage hjemmelagde fiskekaker for første gang og med suksess vil jeg si :)
Min største utfordring er å få min samboer til å spise ren fisk, men siden han liker fiskekaker fra butikken, så tenkte jeg at jeg skulle prøve å lage hjemmelagde og se om han kunne kjenne forskjell. Og til min positive overraskelse så syntes han de var like gode som ferdig lage fiskekaker, selv om jeg syntes de smakte bedre. Og så er de mye sunnere, fordi dette er ren fisk. Fin måte for å få barna til å spise fisk.

Dette er også en litt morsom måte å spise på, fordi jeg serverte fiskekakene med tortilla wraps og salat og tacosaus, noe som var veldig godt! :) En litt anderledes vri på taco middagen. Oppskriften fant jeg inne i denne boka: rundt bordet

Til 4-6 posjoner trenger du:

Til fiskekakene:
500-600 gram renskåret fisk, (for eksempel torsk eller sei, som jeg brukte.)
2 ss grovhakket persille, eller halvparten med dill(det gjorde jeg med suksess)
1 ta salt
smør til steking
1 ss potetmel
2 ss finhakket løk
1 egg
1dl melk
en god del nnykvernet pepper

Til wraps:
4-8 tortillaer
1 agurk
1 grønn salat, for eksempel hjertesalat eller kinakål ol
lettrømme
1 boks mail
5 cerrytomater delt i 2
1 paprika
1 advokado
2 ss sitronsaft
2 ss olivenolje

Dette serveres sammen med Tomatsalsa:
4 modne tomater
1 vårløk
1 ss frisk koriander
litt lime eller sitronsaft
1 fedd hvitløk
1 grønn chilli
2 ss god olivenolje
salt og pepper

Slik lager du fiskekaker:
Ikke bruk frostenfisk når du lager fiskekaker, de mister bindevevet og farsen blir vassen og klissete.


Skjær fiskefileet opp i biter og vær nøye med å plukk vekk hver eneste bein.

 Legg alle ingerdiensene i en kjøkkenmaskin
og kjør til alt er godt blandet.



Form deigen til små fiskekaker

og stek dem til de blir brune på hver side.


slik ser de ferdig ut.
Slik lager du Wraps:
Kutt opp alle grønnsakene, og legg det i en stor bolle.
Varm tortillaene i steikovenen i 1 minutt.

Server tortillaen med salat, salsa, lettrømme og fiskekaker.



Slik lager du tomatsalsa:
Hakk alle ingrediensene til tomatsalsa. Ha i olje og bland godt. Smak til med salt, pepper og lime.
Denne smaker bedre hvis den får stått noen timer.

2 kommentarer:

  1. Fiskekakene dine ser kjempegode ut!
    Ønsker deg og dine ei riktig god Påske.
    Klem Gry : )

    SvarSlett
  2. Ja, de ble veldig gode:) Men neste gang skal jeg ha i litt mer pepper

    SvarSlett

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails