mandag 12. april 2010

Lunsjkaker

Her er en utrolig smart måte å få barn til å spise grønnsaker, å det er nemlig å lure grønnsakene inni kjøttkaken:) Vi hadde dette igår til middag og det gikk ned på høykant. Dessverre var kameraet mitt strømtomt, så fikk ikke tatt bilde, men neste gang jeg lager dette så skal jeg ta bilder å legge til oppskriften her:)

Antall porsj. 4


700 gr renskåret storfekjøtt
1 stk stor løk
1 ss salt
2 ss potetmel
1 ts bakepulver
0,5 ts muskatnøtt
3 dl vann
smør til bruning
5 dl kraft til å trekke kjøttkakene
300 gram amerikansk grønnsaksblanding

Slik gjøres det:

Kok opp grønnsakene til kokepunktet. La de renne av i en dørsil. Mal kjøtt og løk tre ganger på kvern og ha det i en arbeidsbolle. Arbeid krydder, potetmel og bakepulver godt inn i kjøttet. Spe med vann, litt etter litt. Ha til slutt inn grønnsagsblandingen og rør godt. La det hvile i 30 minutter.

Bakepulver i kjøttkakene bruker vi for at de skal blåse seg noe opp når de stekes.
Form kjøttkakene og brun dem pent på begge sider. Legg dem etter hvert over i småkokende kraft og la dem trekke i 10-15 minutter.
Serveres med brun saus og kålstuing eller makaroni.

3 kommentarer:

  1. For en fantastisk god ide, jeg har samme utfordringen... :-)

    SvarSlett
  2. Ja, nå er det faktisk ett stort barn som ikke liker grønnsaker i dette huset(samboern), så må bruke triks for å få han til å spise litt grønnsaker også....hehe...

    SvarSlett
  3. Lur måte å få i seg ekstra grønnsaker!
    Takk for tipset!
    Klem : )

    SvarSlett

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails