torsdag 11. mars 2010

Banana Nut Muffins

Her har du en amerikansk oppskrift på nydelige bananmuffins med rømme og hakkede valnøtter. Oppskriften gir 12 stk. Denne oppskriften fant jeg inne på: www.detsoteliv.no

Ingredienser:2 store egg
220 g sukker
2 bananer
1,5 dl lettrømme
100 g smør
1 ts vaniljesukker
1,5 ts bakepulver
0,5 ts natron
220 g hvetemel
75 g valnøtter

Fremgangsmåte:Pisk egg og sukker luftig. Mos bananene og bland i sammen med lettrømme. Rør inn smeltet smør. Sikt sammen de tørre ingrediensene og vend inn i deigen. Bland alt godt. Ha i hakkede valnøtter til slutt.

Spray et muffinsbrett godt med formfett eller ha papirformer i muffinsbrettet (se tips). Fordel deigen i formene. Stek muffinsene på rist midt i ovnen ved 175°C i 35-40 min eller til de er gyllenbrune i farge. Avkjøl muffinsene i formen i noen minutter før de forsiktig hvelves ut av formen.

"Banana Nut Muffins" smaker ekstra nydelig mens de fortsatt er litt varme!

Tips:Oppskriften er beregnet på mellomstore bananer. Bruk godt modne bananer, det gir best smak!

Et muffinsbrett er en super investering og noe du absolutt bør anskaffe deg dersom du ikke allerede har det. Muffinsene får alltid flott fasong! Muffinsene på bildet er stekt direkte i brettet, og det pleier å gå bra dersom man er nøye med å spraye formen godt. Har du papirformer i muffinsbrettet er du imidlertid garantert at muffinsene vil dette ut av brettet som ingenting.

Muffinsene er kjempefine å fryse!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails