tirsdag 23. mars 2010

Bolognese med potet lokk

Dette er oppskriften på den orginale bolognese sausen til pasta, og denne er en veldig stor opåpskrift, fordi det er perfekt å fryse ned middagsposjoner å ha til en senere middag:)
Denne oppskriften kommer fra kokeboka rundt bordet


til 8 prosjoner trenger du:

Bolognese:
4-6 ss olivenolje
3 gulrøtter, finhakket
4 fedd hvitløk, raspet
1 dl italiensk panchetta eller bacon i terninger
1/2 ts muskat
3dl buljon, gjerne kalv eller kyllingbuljong
2 løk finhakket
3 stilker stangselleri, fin hakket
1kg karbonadedeig
4 ss tomatpurè
2 dl hvitvin, kan sjøyfes
4 bokser tomater, grovhakket
Salt og pepper

Potetlokk:
2 dl revet ost
1 kg melne poteter, skrelt
2 ss smør
salt og pepper
2 dl melk
1 ts muskat.

Slik lager du Bolognes:
Ha oljen i en stekepanne og stek grønnsakene blanke, i ca 5 minutter.

Hell dem over i en stor kjele.

 La pannen bli veldig varm og stek karbonadedeigen og baconet i hver sin omgang, for at alt skal bli gjennomstekt.


Ha det i kjelen sammen med grønnsakene og bland godt sammen.

Tilsett hvitvin og krydderet og la det koke inn noen minutter.

Tilsett så tomatpurèn,

buljonen


og de hakkede tomatene og rør godt.


 La det koke på svak varme i minst 1 1/2 time.


Når det er ferdig tar du ca 500gram og har det i en ildfast form.

Resten fryser du ned til en middag senere.

Slik lager du potetlokk:

Kok potetene i usaltat vann til de er møre.

 Varm melk, smør og muskat i en liten kjele


.Når potetene er møre heller du av vannet, skreller dem oig deler i opp i biter.


 Mos først alt med potetmoser

Bruk så en stavmikser eller lignendes til å få en potetpurè

. Tilsett så væske og 1 egg(kan sløyfes)

 og visp videre til alt blir luftig og fint
. Blir den for tykk, spe ut med mer melk og smak til med salt og pepper og annen type krydder(her basilikum)

Ta potetmos og dekk over bolognessausen i den ildfaste formen.

Strø osten på toppen


og krydre med salt og pepper
 og stek i ovnen i 200 grader i ca 20 minutter

til osten er gyllen og alt er gjennomvarmt.


Serveres med en grønn salat.


PS: neste gang du lager denne er det meget raskt. Da er det bare å huske å ta opp 1 posjon fra fryseren, lage potetmos og rett inn i steikovnen:) Raskt og enkelt :)

1 kommentar:

  1. Detta såg otroligt gott ut. huff nu blev jag hungrig IGEN :-)

    SvarSlett

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails