Denne oppskriften kommer fra kokeboka rundt bordet
til 8 prosjoner trenger du:
Bolognese:
4-6 ss olivenolje
3 gulrøtter, finhakket
4 fedd hvitløk, raspet
1 dl italiensk panchetta eller bacon i terninger
1/2 ts muskat
3dl buljon, gjerne kalv eller kyllingbuljong
2 løk finhakket
3 stilker stangselleri, fin hakket
1kg karbonadedeig
4 ss tomatpurè
2 dl hvitvin, kan sjøyfes
4 bokser tomater, grovhakket
Salt og pepper
Potetlokk:
2 dl revet ost
1 kg melne poteter, skrelt
2 ss smør
salt og pepper
2 dl melk
1 ts muskat.
Slik lager du Bolognes:
Ha oljen i en stekepanne og stek grønnsakene blanke, i ca 5 minutter.
Hell dem over i en stor kjele.
La pannen bli veldig varm og stek karbonadedeigen og baconet i hver sin omgang, for at alt skal bli gjennomstekt.
Ha det i kjelen sammen med grønnsakene og bland godt sammen.
Tilsett hvitvin og krydderet og la det koke inn noen minutter.
Tilsett så tomatpurèn,
buljonen
og de hakkede tomatene og rør godt.
La det koke på svak varme i minst 1 1/2 time.
Når det er ferdig tar du ca 500gram og har det i en ildfast form.
Resten fryser du ned til en middag senere.
Slik lager du potetlokk:
Kok potetene i usaltat vann til de er møre.
Varm melk, smør og muskat i en liten kjele
.Når potetene er møre heller du av vannet, skreller dem oig deler i opp i biter.
Mos først alt med potetmoser
Bruk så en stavmikser eller lignendes til å få en potetpurè
. Tilsett så væske og 1 egg(kan sløyfes)
og visp videre til alt blir luftig og fint
. Blir den for tykk, spe ut med mer melk og smak til med salt og pepper og annen type krydder(her basilikum)
Ta potetmos og dekk over bolognessausen i den ildfaste formen.
Strø osten på toppen
og krydre med salt og pepper
og stek i ovnen i 200 grader i ca 20 minutter
til osten er gyllen og alt er gjennomvarmt.
Serveres med en grønn salat.
PS: neste gang du lager denne er det meget raskt. Da er det bare å huske å ta opp 1 posjon fra fryseren, lage potetmos og rett inn i steikovnen:) Raskt og enkelt :)
Detta såg otroligt gott ut. huff nu blev jag hungrig IGEN :-)
SvarSlett