torsdag 11. mars 2010

Gratinert kylling med tomat, basilikum og mozzarella

Idag prøvde jeg ut en ny kyllingrett som jeg ikke hadde prøvd før, og det var jammen meg en utrolig god rett, som garantert kommer til å prøves igjen og igjen! Fant oppskriften inne på denne bloggen: http://trineblogg.blogspot.com/

Til 4 sultne trenger du omtrent:

4 kyllingfileter
2 dl tørr hvitvin eller 3 ss sitronsaft

4 ss pesto

8-12 cherrytomater, delt i to

2 fedd hvitløk, finhakket

1 ss balsamicoeddik

1 ss soyasaus

god olivenolje

salt og pepper

1 - 2 stk fersk mozzarella

1 neve grovt hakket frisk basilikum

Slik gjøres det:
Putt filetene i en plastpose (brødpose el) og bank de flate med en kjøttbanker eller noe annet tungt (feks et kjevle). Krydre filetene med salt og pepper.

Stek filetene brune i litt olje. Ha på en skje pesto på hver filet, tilsett hvitvin i pannen, og la det hele surre litt i pannen.

Bland balsamicoeddik og soyasaus med hvitløk, salt og pepper i et glass med lokk el. Ha i en god klunk med olivenolje og rist det hele godt sammen.

Legg filetene i en ildfast form. Fordel sausen og tomatene over og legg deretter skiver med mozzarella på toppen. Ha over litt olivenolje. Gratineres under grillen eller i ovnen ved 225 grader til osten bobler og er gylden. Strø over basilikumbladene og server! Passer godt med pasta og en frisk salat til, samt godt brød!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails