mandag 29. mars 2010

Chilibrød

Dette er ett godt brød med spennendes innhold som man kan ha som tilbehør til en suppe eller en gryterett. Den smaker beste nystekt.

1 brød:
1/2 pk gjær
2 1/2 dl yogurt naturell
1/1 ts salt
2 ss matolje
5-6 dl hvetemel

Fyll:
1/2 grønn paprika
1/2 rød chili

Slik gjøres det:

Smuldre gjæren i en bolle.

 Tilsett yogurt og rør til gjæren har løst seg helt opp.

Ha i salt,

olje,

og nesten alt melet.

Spar litt mel til utbakingen.

Elt deigen kraftig for hånd eller med en kjøkkenmaskin.
 Deigen skal være litt fast.

Strø over litt mer over deign, og la den heve under et klede på et lung og trekkfritt sted i ca 45 minutter.

Legg deigen på en melet overflate, og kna inn resten av melet. Legg til side ett stykke av deigen, og kjevle resten ut til en firkant på ca 20 * 20 cm.


Lag fyllet: Fjørn frøene i paprikaen og chillien og kutt opp i små biter.

Fordel grønnsakene på deigen og rull den sammen.


Legg deigrullen på en stekeplate med bakeparir.

Form den gjennværende deigen til 2 smale pølser og flett de sammen.

Legg deigsnurrene rundt den fylte deigen. Fest endene godt, slik at ikke snurrene kryper sammen under heving.

La brødet heve hunder ett klede i ca 20 minutter. Sett stekovnen på 200 grader. Stek brødet nederst i ovnen i ca 30 minutter.

La brødet avkjøle seg åp en rist under et klede.


 
Serveres til en suppe ller gryterett nystekt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails