mandag 8. mars 2010

Trøndersk cowboygryte


Jeg har invistert i en flott kokebok som heter:Lettvindt middag i gryter og langpanne av Marit Røttingnes Westlie og Øystein Westlie

Prøve en av oppskriftene som heter Trøndersk cowboy gryte og det ga mersmak.
Dette er en rask og enkel hverdagsmiddag og barna kommer til å elske.

Jeg brukte også løk til denne retten, siden jeg er så glad i løk, men det kan kuttes ut hvis ønskelig.

Til 4 personer:

400gram spagetti(gjerne fullkorn)
150 gram bacon(kan utelates)
400 gram medisterfarse
2 bokser bønner i tomatsaus
1 sjarlottløk(kan utelates)
salt og pepper evnt litt cayennepepper, men vær forsiktig, for det er stekt.

Slik gjøres det:

1. Kok spagettien i godt saltet vann etter annvisningen på pakken:


2. Mens spagettien koker så skjærer du baconet i mindre biter å sprøsteker det i en stekepanna


3. Finn frem en ny stekepanne å stek medisterfarsen. Bruk 2 gaffler slik at du får smuldret opp mediserfarsen.


4. Tilsett så bønnene i tomatsaus å la det småkoke i ca 3 minutter, til bønnene er gjennomvarme. Smak til med salt, pepper og evnt cayennepepper. Løk steker du sammen med baconet på slutten av steketiden.

5. Ha bønneblandingen oppi spagettikasserollen og bland alt godt sammen. Ha det over på ett serveringsfat og strø baconet og løken over på toppen før servering.















Jeg serverte med tortilla chips:















1 kommentar:

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails