søndag 28. mars 2010

kylling hamburger

Idag bestemte jeg meg for å lage kylling hamburger.
Dette er en fin måte for folk som påstår de ikke liker kylling, til å nettopp få dem til å spise kylling uten at de vet det, da kommer disse burgerne fint til!!
Jeg har en samboern som ikke er glad i kylling, så jeg bruker alltid kyllingkjøttdeig for tiden, og samboern min spiser det helt uvitende om at det er laget av kylling! Jeg liker kyllingkjøttdeigen fordi de er mindre fett i de, sunnere og jeg liker at den ikke har så mye smak, kan smaksette med hva som helst.

Jeg variere med hva slags krydder jeg bruker fra gang til gang, dette har du selv i etter hva du liker best.

Til 4 hamburgere trenger du:

400gram kyllingkjøttdeig
1/2 løk, fihakket
1 dl brødmuler
1/2 ss fransk sennep
1ts spisskummin
1ts paprikapulver
1ts kjøtt og grill krydder,
1 fedd hvitløøk, finhakket
1 egg
1/2 ss worchestershire saus
litt olivenolje til steking
4 hamburgerbrød, hjemmelagde eller ferdig


Slik gjør du det:

1. Stek løken forsiktig i litt olje ett par minutter.

2. Ha resten av ingrediensene i en bakebolle eller en foodprosessor, tilsett den stekte løken og kjør alt til en ganske fast deig.


3. Form til 4 burgerer, her har jeg brukt min hamburger "presse" fra Tupperware.


4. La stå kjølig, gjerne opptil 1 time, hamburgeren holder fasongen bedre når de har stått kaldt en stund.

5. Ta hamburgerne ut av kjøleskapet, sett en stekepanne på ovnen på middels varme, gjerne en grill panne(eller grill hamburgerne i steikovnen). Stek i olje på ca 5-10 minutter, kommer ann på tykkelsen på hamburgeren.

 Hvis ost er ønskelig kan ost til settes ca 2 minutter før hambugerne er ferdig stekt.Den burgern neders til høyre har jeg hatt på tomater med salt og pepper på, og ost over.

6. I mens varmer du opp hamburgerbrødene(enten hjemmelagde eller ferdigkjøpte) i steikovnen, eller i en brødrister, som jeg gjorde denne gangen. For barna så er denne morsom:

Og for den litt spesielle anledingen er denne søt:

Dress opp hamburgerbrødet med dressing, salat, tomat, løkringer, synteagurk, og ketchup på hamburgerbrød toppen.

Ha kjøttet på bunnene, legg lokket på toppen.


velbekomme!
Server gjerne sammen med rosmarin poteter

3 kommentarer:

  1. Hei

    hvordan lager du mønster på hamburgerbrødet??

    SvarSlett
  2. Hei!
    hvis du tenkte på di mønstrene, smilefjeset og hjertene så var det på brødrister som jeg har kjøpt på ellos.no
    klem fra swimzy

    SvarSlett
  3. Hei, må man vente en time før man kan steke dem? Har ikke så veldig god tid til å lage dem så hvor lang tid tar det?

    SvarSlett

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails