fredag 29. januar 2010

Ovnsstekte potetbåter med rosmarinsalt

Denne deilig oppskriften på ovnsstekte båtpoteter med rosmarinkrydder fant jeg i kokeboken: jamie hver dag, som er skrevet av Jamie Oliver.
Er det perfekte tilbehøret til det alle meste og smaker kjempegodt sammen med Jamies ultiate hamburger som du finner i oppskrift her inne.

Til 4 pers:

2kg store poteter med skinn, skåret i 1 cm tykke båter.
Olivenolje
1 hel hvitløk
nykvernet pepper
3 kvister frisk rosmarin
skallet(bare det gule) av 1 sitron
1 1/2 dl havsalt

Skru på ovnen på 225 grader.

Forvell potetbåtene(med skallet på!) i ca. 10 minutter i kokende, saltet vann og la dem renne av i et dørslag.

Varm litt olivenolje i en stekepanne, trykk hvitløken i stykker og hiv dem i panna. deretter legger du i

potetene. Vend dem i oljen og dryss på salt og nykvernet pepper. Fordel innholdet over i den ovnsvarme stekeplaten og stek potetene i ca 20-25 minutter, til de er gyødne og sprøe.

I mellomtiden så kan rosmarinsalt lages:
Riv bladene av rosmarin kvistene og ha dem i en morter sammen med sitronskall og salt.

Støt til det blir en grønn mos - ha i mer salt hvis blandingen er for fuktig.

Press mosen gjennom en sikt, og hold den klar til  du skal servere.

Når poteten er ferdige, setter du frem mosen så kan hver person forsyne seg med så mye rosmarinsalt de ønsker selv!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails