Disse bakte potene er kjempgode og enkle å lage skulle man få overrasksesbøk og man har lyst til å servere litt kosemat. Dette er den oppskriften jeg bruker mest til bakt potet...elsker de enkle smakene.
Til 4 personer:
4 store poteter, ca 250gram hver
50gram smør
salt
nykvernet pepper
2 hvitløksbåt finhakket
125 gram skinke eller hva som måtte ønskes av kjøtt
125 gram revet ost, gjerne cheddar ost, men vanlig gulost går fint.
Slik gjøres det:
Forvarm ovnen på 200 grader. Vask potetene og tørk dem. Prikk dem med en gaffel, og plasser dem på
en stekeplate. Bak potetene i ovnen i ca 60-70 minutter, eller til potetene er myk når du klemmer på dem,
(kjenn etter ved hjelp av en gryteklut) og sprø i skallet.
Ta de ut av ovnen og del potetene i 2 på langsiden. Grav ut det myke innholdet av poteten og ha de i en
bolle. Vær forsiktig så du ikke ødelegger skallet. Mos det myke potetfyllet godt med en gaffel. Tilsett
smøret, hvitløken og smak til med salt og pepper.Rør alt godt sammen til en slags potetmos.
Plasser de halve potetskallene tilbake på stekeplaten. Hakk skinken(eller annet kjøtt) og legg litt skinke i
bunnen av hver potetskall, og legg potetmosen oppå. Dryss den revne osten på toppen og stek i ovnen i
ytterligere 15 minutter til osten er smeltet eller blitt gylden.
Passer som kosemat på kvelden,eller når dere har lyst på no snacks
Ka potet det var ?
SvarSlettHei Bonte:
SvarSlettEn hvilkensom helst stor potet.