onsdag 27. januar 2010

Kjøtt "pai"

Jeg kom over en helt fantastisk flott blogg som heter Grys kjøkkenskriverier og prøve en oppskrifte fra siden hennes som heter:

Kjøtt "pai".
Grunnen til at jeg setter pai i annførselstegn er at dette er en "juksedeig" ved å bruke potetmos som lokk til paien, istedet for med mel.
Vil absolutt anbefale og lage dobbel posjon, her spiste vi opp alt sammen og vi er bare 2, sååå godt var det!!


Skru først ovnen på 200 grader.


Oppskrift på kjøttpai til 6:

800 g kjøttdeig

2 store gulrøter

2 bokser hakket tomat

2 poser potetmos

2 egg

salt/pepper

 
Stek kjøttdeigen og rasp gulrøtene grovt,


bland gulrot og tomat i kjøttdeigen, og smak til

med salt og pepper.

Ha kjøttmassen i ei ildfast form.


lag potetmos som beskrevet på posen,

og rør i to eggeplommer.

Pisk de to hvitene stive, og vend de forsiktig i stappen
 
Bre stappen over kjøttrøra i formen.


Sett den i ovnen, som er forvamet på 200 g.

Stekes i ca 30 min, til toppen er gylden.

Serveres med tyttebær og koke grønnsaker,

og hvorfor ikke litt potetskruer til barna
 
Godt og sunn høstmat.



Tips:Mat til mange ca 12 stk. lag dobbel oppskrift i langpanna,

og server godt brød og salat til. (Kjøttrøra kan lages ferdig

dagen før og settes kaldt.)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails