onsdag 27. januar 2010

MEATLOAF (Amerikansk kjøttpudding!)

Jeg har omtrent hele livet mitt vært fasinert av USA og av matvanene dems!
Så nå har jeg invistert i en kokebok av en ekte amerikaner som har bodd de siste 15 årene i norge og eier egne resturanter her i Norge. Kokeboka heter Far heter Daddy - grunnkurs i amerikansk mat og skrevet av: Craig Whitson.

Her kommer det en oppskrift på den amerikanskje kjøttpuddingen, Meatloaf, som er veldig god, og den er mer smakssatt enn den norske kjøttpuddingen!!
Anbefales!



Mengde 6-8 personer

Forberedelse: Ca 30 minutter

Steketid: 60 minutter.


Glasur:

1 dl ketchup

2 ss brunt sukker

Bland sammen ketchup og brunt sukker I en liten bolle.


Meatloaf:

2 ss Olje( raps, solsikke, mais og lignende, ikke olivenolje)

1 middels stor hakket løk

4 hvitløksfedd, finhakket

litt salt og pepper

2 egg

1 ts salt

1 ts nykvernet sort pepper

1 ts malt timian

½ ts malt oregano

3 ts dijonsennep, eller annen sterk sennep

3ts worcerstershireasaus

litt Tabasco saus

1 ½ dl melk

1kg god kjøttdeig eller karbonadedeig(eller se tips lengre ned)

2 ½ dl brødsmuler

4-5 ss haket persille


forvarm ovnen til ca 160 `C

varm oljen i en stekepanne

Stek løken og hvitløken(med litt salt og pepper) på middels varme, til løken blir myk.

Bland egg, salt, pepper, timian, oregano, sennep, worcestershiresaus, tabascosaus og mel sammen i en stor bolle eller en stor foodprosessor.

Tilsett kjøttet i eggeblandingen å rør godt eller kjør foorprosessoeren godt til det blir en fin deig.

Tilsett brødsmulene, persille og løkblandingen og rør godt sammen. Ha i mer melk hvis kjøttet fortsatt er klissete og henger fast i bollen.

Ha kjøttet i en smurt brødform akkurat som du ville gjort med en brøddeig.

Pensle glasuren over kjøttet. Bruk en gaffel for å flytte kjøttet litt vekk ifra sidene i formen slik at noe av glasuren renner ned langs sidene av kjøttet.

Bak meatloafen i ovnen i ca 60 minutter. Serveres med poteter, grønnsaker og saus


Tips:

Kjøp hels kjøttdeig eller karbonadedeig fra slakteren. Det går greit med vanlig kjøttdeig, men konsistensen blir litt annerledes. I USA finnes det en kjøttblanding laget spesielt til meatloaf. Prøv selv med en kombinasjon av 2/3 karbonadedeig og 1/3 medisterdeig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails