Denne er til 4 personer:
Tilberedningstid: 30 min.
600 g kyllingkjøttdeig
1 gul løk
2 pk hvitløk
2 tomater
300 g jasminris
Fra kjøkkenskapet:
Hvetemel,
smør,
karripulver,
kyllingbuljong
salt og pepper
Slik gjøres det:
Spe kyllingkjøttdeigen med 1 dl vann
og 1 ss hvetemel.
Tilsett et fedd finhakket hvitløk,
1 ts salt og litt nykvernet pepper.
Bland farsen godt
og lag små boller av 2 tskjeer
.
Stek bollene på middels varme i litt smør til de er gjennomstekte.
Snu kjøttbollene under stekingen. Legg bollene til side.
Skyll risen og kok som anvist på pakken.
Finhakket løk, et fedd finhakket hvitløk, ha det i en kjele med litt smør. La det surre litt.
Tlsett karriog freses lett i litt smør.
Kok opp en kjele med 2½ vann + en kyllingbuljongterning.
Tilsett kyllingbuljong i løkblandingen og la den koke litt inn.
Kjør så sausen med en stavmikser til den blir jevn og fin,
eller rør inn en meljevning - maizenna eller hvetemel rørt ut i litt vann.
Legg i kjøttbollene.
Og la det putre noen minutter sammen.
Rett før servering vendes grovhakkede tomater inn.
Server kyllingboller og ris i dype tallerkener - gjerne med litt finhakket chili og frisk koriander.
tips:
Strø over finhakket chili og koriander over retten like før servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
♥ koselig med en liten hilsen ♥