onsdag 27. januar 2010

Kyllingkjøttboller med carrisaus

For en tid tilbake var det en kampanje som het under hundrelappen på rema 1000 og det var en oppskrift der som jeg prøvde ut som virkelig ble en stor favoritt hos oss hjemme.

Denne er til 4 personer:
Tilberedningstid: 30 min.


600 g kyllingkjøttdeig

1 gul løk

2 pk hvitløk

2 tomater

300 g jasminris



Fra kjøkkenskapet:

Hvetemel,

smør,

karripulver,

kyllingbuljong
salt og pepper


Slik gjøres det:

Spe kyllingkjøttdeigen med 1 dl vann
og 1 ss hvetemel.

Tilsett et fedd finhakket hvitløk,

1 ts salt og litt nykvernet pepper.

Bland farsen godt

og lag små boller av 2 tskjeer
.
Stek bollene på middels varme i litt smør til de er gjennomstekte.

Snu kjøttbollene under stekingen. Legg bollene til side.

Skyll risen og kok som anvist på pakken.

Finhakket løk, et fedd finhakket hvitløk, ha det i en kjele med litt smør. La det surre litt.

 Tlsett karriog  freses lett i litt smør.

Kok opp en kjele med 2½ vann + en kyllingbuljongterning.

Tilsett kyllingbuljong i løkblandingen og la den koke litt inn.

Kjør så sausen med en stavmikser til den blir jevn og fin,
eller rør inn en meljevning - maizenna eller hvetemel rørt ut i litt vann.

Legg i kjøttbollene.
Og la det putre noen minutter sammen.


Rett før servering vendes grovhakkede tomater inn.

Server kyllingboller og ris i dype tallerkener - gjerne med litt finhakket chili og frisk koriander.


tips:

Strø over finhakket chili og koriander over retten like før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails