fredag 29. januar 2010

Tacopai



Her en god og litt sunnere tacopai som smaker helt fortreffelig!

Paibunn


150g mel, jeg bruker en blanding av hvetemel, havregryn og grovbakst.

120-130g smør

1/2 ts salt

4ss kaldt vann

- Blandes sammen, og legg i kjøleskapet i ca 1t før du skal steke den.

- Kjevle eller trykk den ut i en paiform, prikk bunnen med en gaffel

- Forstekes på ca 200c i ca 10min før du fyller den med kjøttsaus og eggestand.



Kjøttsaus

1/2 pk karbonadedeig

1 liten løk - finhakket

1 fedd hvitløk - finhakket/revet/presset

1/4 paprika - finhakket

1/4 squash - finhakket

1/2 chili - finhakket

1/4 purreløk - i ringer

1/2 pk tacokrydder

1/2 box hermetiske tomater

1/2-1 dl vann

Salt, pepper, tørket oregano

- Brun hvitløk og kjøttdeig i panna

- Ha i chili og grønnsaker(utenom halve løken og purren) og tacopulver

- Ha i tomater og vann

- La dette stå å putre en stund, smak til. Husk at krydderblandingen er salt så vær forsiktig med saltet.



Eggestand

3 egg

3dl fløtemelk (jeg bruker matfløte og lett melk, men kremfløte duger fint og=

Cayennepepper, parmesan, salt og pepper

- Visp eggene lett sammen med fløtemelk og krydder.



Sette sammen paien

- Ha revet ost i bunnen av paiskallet(som er førstekt)

- Ha over kjøttsausen, bland i resten av løken og purreløken med kjøttsausen først.

- Ha over litt mere revet ost

- Legg noen rømmeklatter på toppen

- Hell over eggestanden

- Stekes på 200c i ca 30-45min - Kommer an på type ovn og hvor "tykk" paien er.
 
Server denne med salat, tacosaus, lettrømme, agurk, tomater.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails