fredag 29. januar 2010
Tacopai
Her en god og litt sunnere tacopai som smaker helt fortreffelig!
Paibunn
150g mel, jeg bruker en blanding av hvetemel, havregryn og grovbakst.
120-130g smør
1/2 ts salt
4ss kaldt vann
- Blandes sammen, og legg i kjøleskapet i ca 1t før du skal steke den.
- Kjevle eller trykk den ut i en paiform, prikk bunnen med en gaffel
- Forstekes på ca 200c i ca 10min før du fyller den med kjøttsaus og eggestand.
Kjøttsaus
1/2 pk karbonadedeig
1 liten løk - finhakket
1 fedd hvitløk - finhakket/revet/presset
1/4 paprika - finhakket
1/4 squash - finhakket
1/2 chili - finhakket
1/4 purreløk - i ringer
1/2 pk tacokrydder
1/2 box hermetiske tomater
1/2-1 dl vann
Salt, pepper, tørket oregano
- Brun hvitløk og kjøttdeig i panna
- Ha i chili og grønnsaker(utenom halve løken og purren) og tacopulver
- Ha i tomater og vann
- La dette stå å putre en stund, smak til. Husk at krydderblandingen er salt så vær forsiktig med saltet.
Eggestand
3 egg
3dl fløtemelk (jeg bruker matfløte og lett melk, men kremfløte duger fint og=
Cayennepepper, parmesan, salt og pepper
- Visp eggene lett sammen med fløtemelk og krydder.
Sette sammen paien
- Ha revet ost i bunnen av paiskallet(som er førstekt)
- Ha over kjøttsausen, bland i resten av løken og purreløken med kjøttsausen først.
- Ha over litt mere revet ost
- Legg noen rømmeklatter på toppen
- Hell over eggestanden
- Stekes på 200c i ca 30-45min - Kommer an på type ovn og hvor "tykk" paien er.
Server denne med salat, tacosaus, lettrømme, agurk, tomater.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
♥ koselig med en liten hilsen ♥