onsdag 27. januar 2010

Rissalat

Jeg kom over denne oppskriften på nettet for flere år siden og nå finner jeg dessverre ikke adressen igjen, men må dele denne med dere!!

Denne er til ca 5-6 porsjoner


Denne salaten kan du godt invitere gjester på. Server grillet kylling eller kokt skinke til, eller ha bare brød

ved siden av. Med en god ost og frukt til ”dessert” er selskapet reddet.

ingredienser:
Ca. 1 liter kokt kald ris,


1 liten pkt dypfryste erter,

1 stor rød paprika,

5 hardkokte egg,

2 bananer


Dressing:

Saft av ½ sitron,

3 ss olje,

1-2 ss vann,

½-1 ts salt,

¼ ts pepper

Salaten forberedes dagen i forveien:

Kok risen og eggene.

Rens og finhakk paprikaen.

Bland ingrediensene til sausen.

Oppbevar alt i separate boller i kjøleskapet.


Bruk rester av kokt ris, eller kok ris til salaten. 4 dl ukokt ris gir ca. 1 liter kokt ris. Kok risen etter

anvisningen på pakken. Spyl risen i kaldt vann så grynene ikke klistrer seg sammen. La risen renne godt av.

Kok de dypfryste ertene 2-3 minutter i lettsaltet vann. Sil av og la dem bli kalde. Fjern frø og hinner fra

 paprikaen, og skjær den i små terninger. Skrell eggene. Hakk dem i eggedeleren. Bland erter, paprika og

 egg sammen med risen. Bruk to gafler til å blande med. Skrell bananene og del dem i skiver. Visp sammen

 ingrediensene til dressingen. Legg bananskivene i så de ikke mørkner. Fyll salaten i en bolle, lagvis med

 bananskivene. Hell resten av dressingen over. Server en bolle med lettrømme og fersk brød ved siden av
,
sammen med eventuelt kylling eller skinke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails