fredag 29. januar 2010

Jamie Olivers ultimate burger


Dette er min favoritt hamburger oppskrift og det er kokken Jamie Oliver som har laget oppskriften og den fant jeg i kokeboka hans jamie hver dag! Absolutt en bok verdt å eie er man Jamie Oliver fan!! :)
Som tilbehør denne gangen brukte jeg bakte poteter, men det kan du selv variere etter hva du selv ønsker.
Dette er en stor oppskrift, men hvis dere ikke er så mange så lag dem alle siden du allerede er å gang og frys ned en posjon, så har du rask middag neste gang.

Til 8 personer:
Denne oppskriften er til ca 8 burgere:

1kg storfebog eller god karbonadedeig

1 løk, skrelt og finhakket

Olivenolje

en klype spisskummen

1 ss korianderfrø

havsalt og pepper

en neve nyrevent permesan

1 toppet ss engelsk sennep

1 stort egg

100g brødsmuler

hamburgerbrød(se oppskrift på hjemmelaget hamburgerbrød her)

8 Store bakepoteter


Slik gjøres det:

Start med potetene. Vask og skrudd dem grundig. Tørk de og stikk alle med gaffler over hele poten.
Stekes i ovnen på 200 grader minst 1 time.
Potene er mye inni når de er ferdige.

Så over til hamburgerne.
Før du legger kjøttet i foodprosessoren så kjører du loff i foodprosessoren slik at du får brødsmuler:


Hvis du bruker bog til burgerne, skjærer du den opp og kjørere den med "på -og-av-knappen" i en
oodprosessor. Legg kjøttet over i en bolle.
Hvis du bruker kvernet kjøttdeig som jeg bruker her, legger du kjøttdeigen i en foodprosessor.
Stek løk forsiktig med litt olivenolje i en litt stor stekepanne i ca5 minutter, til det er mørt, men ikke fått farge.
Bland løken med kjøttet - det gir sødme til burgerne.
Tilsett spiskummen

og koriander

og  salt og pepper, og bland alt sammen.

Detetter tilsettes parmesan,

sennep,

 egg,

og halvparten av brødsmulene.

Hvis blandingen blir klissete tilsetter du bare mer brødsmuler. 

Legg litt bakepapir i en langpanne, eller bruk hamburgerformer slik jeg gjør her og dryss litt brødsmuler på.

Bruk hamburgerpressen, eller for hånd form kjøttet til 8 tykke burgere og legg dem
på brødsmulene i langpannen, eller i hamburgerformene.

 Dryss mer brødsmuler på toppen av brugerne og trykk dem lett ned.

Burgerne blir best hvis de kjøles ned før de stekes, så sett dem i kjøleskapet i en times tid.

Ta burgerne ut av kjøleskapet og stek dem i litt olje i en middels varm til varm panne i ca 8-10 minutter,

avhenig av tykkelsen på burgerne og hvordan du liker det stekt. Snu dem fra tid til annen.


Nå kan du sjekke potetene i ovnen, er de ferdige tar du de ut med en grytevott, lager kryss på potene midt på flatsiden og presser frem potetkjøttet med en grytevott på undersiden av poteten.  Tilsetter kryddersmør eller lignendes og ost. Dryss litt gressløk på toppen.La det stå å smelte litt.


Når hamburgerne er nesten ferdig stekt legger du på en god osteskive, gjerne cheddar. La osten smelte.

I mellomtiden dresser ut opp det ristede hamburgerbrødet.
Server burgerne på ristet hamburgerbrød med ketcup og salat, tomat, løk og ost.

Og er det en som er veldig stor i kjefen som er gjest kan du jo lage slik megatykk burger til vedkommende! hehe.

Velbekomme!

Tips: får du noen hamburgere til overs, så bare fryser du de ned ustekte i hamburgerforemen, eller i pakket inn iplastikk, så bare tar du de opp fra fryseren neste gang du har lyst på en hamburger. Raskt og enkelt!

1 kommentar:

  1. Det eneste jeg lurer på er hvor jeg får tak i GOD amerikansk cheddar, her i norge?
    God forklaring på hvordan man lager burgeren også :)

    SvarSlett

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails