tirsdag 19. oktober 2010

Awardwinning Carrot Cake
Denne amerikanske gulrotkaken har visst nok en gang vunnet en pris for beste kake – og derav navnet! Moren min tok den med til et dameselskap en gang – og den vakte total oppstandelse!! Alle bombarderte henne med spørsmål om oppskriften og sa at de aldri noensinne hadde smakt en så fantastisk gulrotkake! Kaken inneholder mye godt, slik som både revne gulrøtter, kanel, vaniljeessens, pecannøtter og kokos, så det er ikke rart at den er deilig! Men i tillegg er det en aldri så liten hemmelighet ved denne kaken som gjør den helt spesiell: gulrøttene i deigen tilsettes i hovedsak i form av GULROTMOS som fås kjøpt som BARNEMAT!!!! Prøv da vel, så skjønner du selv hvorfor kaken har vunnet førstepremie!

Ingredienser:4 egg
400 g sukker
2 ts vaniljeessens
3,5 dl matolje
250 g hvetemel
2 ts natron
1 ts kanel
350 g gulrotmos (se tips)
55 g gulrot (skrelt vekt)
75 g kokos
120 g pecannøtter

Glasur:
100 g kremost
40 g smør
150 g melis
1 ts vaniljesukker

Pynt:
30 g pecannøtter

Fremgangsmåte:Pisk sammen egg, sukker, vaniljeessens og matolje med en stålvisp. Rør inn de tørre ingrediensene til en jevn deig. Rør inn gulrotmosen. Bland deretter inn finrevne gulrøtter, hakkede pecannøtter og kokos.

Ha deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 1 time (eller litt lenger, sjekk med kakenål). Avkjøl kaken helt i formen.

Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

Rør sammen mykt smør, vaniljesukker og melis. Tilsett romtemperert kremost og pisk ostekremen glatt og luftig. Smør glasuren jevnt over den kalde kaken i et tynt lag. Pynt kaken med hakkede pecannøtter.

Tips:Kaken er svært holdbar i kjøleskapet. Den kan også fryses.

Du får kjøpt gulrotmos i Norge i barnematserien til Tine ("Småfolk"). 1 glass gulrotmos (gulrotpuré) veier 135 g pr glass. Du bruker 2,5 glass til denne kaken. Vil du unngå rester, tipper jeg at kaken blir like god om du bare bruker 2 glass med gulrotmos og ellers følger oppskriften som angitt. Eller du kan tilsette restene når du lager "Baby Food Cake", se oppskrift på detsoteliv.no. Får du ikke tak i gulrotmos på glass, kan du enkelt og greit koke vanlige gulrøtter i stedet og deretter mose dem til mos i food processor eller med stavmikser.

1 pk pecannøtter fra Den lille Nøttefabrikk veier 75 g. Du bruker totalt 2 pk til denne kaken.

Se også oppskrift på "Amerikansk gulrotkake" og "A Plus Carrot Cake". Prøv også "Gulrotkake Boston" og "Gulrotkake Spesial", som er knallgode amerikanske gulrotkaker stekt i langpanne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails