En deilig høstsuppe
ca 4 posjoner.
8 stk gulrot
1 fedd hvitløk
1 stk løk
1 ss rapsolje
2 ss revet ingefær
1 stk kyllingbiljong(terning)
1 ss sitronsaft
2 dråper tabasco
pesto
Slik gjøres det:
Skrell gulrøtter, løk, hvitløk og skjær i mindre biter.
Surr sønnsakene i olje i noen minutter uten at de får farge.
Tilsett ingefær og la det steke forsiktig en liten stund.
. tilsett buljongterningen, jeg har smurdret den opp.
Tilsett halvparten av vannen,
og la koke under lokk til gulrøttene er myke.
Bruk en stavmikser eller lignendes til å mos suppen.
Lag det til purre.
Tilsett resten av vannet.
smak suppen til med salt, 2 dråper tavaso og sitronsaft.
Her serverte jeg suppen med rester av gårsdagens engelske muffins, som passet veldig godt!
PS: litt pesto i bollen før du heller på suppen gjør seg godt!
Supper er skikkelig deilig! Særlig sånne med litt smak i. Og det virket det som denne hadde. Spørs om ikke den må prøves ut. Ha en fin søndagskveld!
SvarSlettCecilie