søndag 17. oktober 2010

gulrotsuppe med ingefær

Her kommer en oppskrift på hjemmelaget gulrotsuppe med ingefær. Fikk oppskriften av min svigerinne.

En deilig høstsuppe


ca 4 posjoner.

8 stk gulrot

1 fedd hvitløk

1 stk løk

1 ss rapsolje

2 ss revet ingefær

1 stk kyllingbiljong(terning)

1 ss sitronsaft

2 dråper tabasco

pesto


Slik gjøres det:
 Skrell gulrøtter, løk, hvitløk og skjær i mindre biter.

Surr sønnsakene i olje i noen minutter uten at de får farge.

Tilsett ingefær og la det steke forsiktig en liten stund.
. tilsett buljongterningen, jeg har smurdret den opp. 
Tilsett halvparten av vannen,
og la koke under lokk til gulrøttene er myke.
 Bruk en stavmikser eller lignendes til å mos suppen.

Lag det til purre.
Tilsett resten av vannet.
 smak suppen til med salt, 2 dråper tavaso og sitronsaft.

Her serverte jeg suppen med rester av gårsdagens engelske muffins, som passet veldig godt!

PS:  litt pesto i bollen før du heller på suppen gjør seg godt!

1 kommentar:

  1. Supper er skikkelig deilig! Særlig sånne med litt smak i. Og det virket det som denne hadde. Spørs om ikke den må prøves ut. Ha en fin søndagskveld!

    Cecilie

    SvarSlett

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails