tirsdag 26. oktober 2010

peanøttbrownies med gele




Disse brownisene er uimotstsåelig for peanøttelskere.




Til 20 biter trenger du:

3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
en klype salt
1 dl peanøttsmør
1 dl mykt smør
1 dl råsukker
1 dl brunt sukker
2 ts vaniljesukker
2 egg
2 dl ristede saltet peanøtter
1-2 dl ripsgelè




Slik gjøres det:


Sette stekovnen på 175 grader .
Smør en ildfast form på ca 30 x 40 cm, og strø den med mel.
Rør sammen mel, bakepulver og salt i en bolle.
Ha i peanøttsmør og smør i en annen bolle, og tilsett råsukker, brunt sukker og vaniljesukker.
Pisk til du får en luftig røre.
Rør inn eggene, ett om gangen, i røren.
Hell i melblandingen, og rør til en gjevn blanding.
Hakk peanøttene, og bland i halvparten i røren.
Bre røren utover i formen, og fordel ripsgelèen jevnt oppå.
Trekk en gaffel over, slik at geleen blandes lett med røren.
Strø resten av peanøttene av de hakkede peanøttene over, og flat ut overflaten med en lett fuktig fingre.
Stek kaken i 30-35 minutter. Husk at kaken ikke skal stekes for lenge- den skal være myk og litt klissete i midten. La kaken avkjøle seg, og skjær den så i 20 stykker.

PS: du kan variere i det uendelige. Bytte ut peanøttene med for eksempel valøtter og sjokolade. Og syltetøyet kan du bytte ut med ditt favoritt syltetøy gelè.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails