lørdag 30. oktober 2010

taco pizza

Til 2 store pizzaer


til deigen:
1 kg mel til grovbakst eller fint, valgfritt
6 ss nøytral olje, som for eks maisolje
5 dl vann

til pizzasausen:
1 stk løk
1 stk paprika
2 ss olje
1 bk knuste hermetiske tomater
0,5 dl tomatpuré
0,5 stk grønnsak- eller hønsebuljongterning
2 ts tørket oregano/pizzakrydder/basilikum
salt
pepper

Fyllet:

1 pk bacon

400gram kjøttdeig
tacokrydder(hjemmelaget etter ferdigkjøpt)
2 tomater
1 løk
1/2 paprika
Tacoshell i biter
Masse raspet ost.
Slik gjøres det:

Start med å lage deigen! Siden den skal heve ca 1 time.
Rør gjæren ut i lunkent vann (tørrgjær blandes i melet), tilsett salt og olje og elt inn mel til en glatt deig. Dekk til bakebollen og la deigen heve minst 45 min, gjerne 1 time.

Lag tomatsaus mens deigen heves. Rens og finhakk løk og surr den myk i olje tilsett paprika i terninger, hermetiske tomater, tomatpuré, buljongterning og krydder. Kok opp og la sausen trekke i minst 15-20 min. Smak ev til med mer krydder, salt og pepper.

Varm stekeovnen til 250 °C.

Mens ovnen blir varm kan man starte med å lage fyllet. Stek kjøttdeig med tacokrydder.

Kutt paprika. i biter. Skjær bacon i mindre biter. hakk løk i biter. Del tomater i 2, grav ut den bløte kjeneren og kutt kjøttet i biter.

Ta deigen ut på et melet bake bord . "Klapp" eller kjevle ut den og legg i en langpanne og la heve i 10-15 min. Smør over halvparten av tomatsausen, dryss over tacokjøttdeigen, løk, paprika, tomater,bacon, tacoshell i biter og til slutt den revede osten. Hvis ønskelig kan man drysse litt salt og pepper og pizzakrydder over osten før man setter den i stekovnen.

Gjør på samme måte med pizza nr 2, varier gjerne på fyllet.

Stek i varm stekeovn 250 °C på midterste rille i 15-20 min

Hvitløksdressing, salsa og guakamole er kjempegodt til pizza.

3 kommentarer:

  1. Vi er også veldig glade i tacopizza! Et lite tips fra meg: du trenger ikke å steke kjøttdeigen i forkant. Form små boller av kjøttdeigen som du legger rå oppå pizzaen. De blir stekt sammen med pizzaen. Blir veldig saftig!

    Klem, Cecilie

    SvarSlett
  2. Takk for tipset. Her har jeg brukt rester fra tacokjøttdeigen fra middagen før, men neste gang skal jeg prøve ut din måte:)

    SvarSlett
  3. Fint å få noen nye ideer til pizza-topping. Godt og upretensiøst. Me like:)
    Har for øvrig spist pizza med Nachos på før og det var overasskende digg!

    SvarSlett

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails