lørdag 16. oktober 2010

fredagspizza 2

Fredager har vi som regel hjemmelaget pizza,men jeg prøver å variere fyllet hver fredag. Denne fredagen ble det: bacon,løk,kjøttdeig, skinke og ost. Og på toppen strødde jeg over litt valnøtter.

Til 2 store pizzaer
til deigen:


1 kg mel til grovbakst

6 ss nøytral olje, som for eks maisolje

5 dl vann



til pizzasausen:

1 stk løk

1 stk paprika

2 ss olje

1 bk knuste hermetiske tomater

0,5 dl tomatpuré

0,5 stk grønnsak- eller hønsebuljongterning

2 ts tørket oregano/pizzakrydder/basilikum

salt

pepper

Fyllet:
1 pk bacon
400gram kjøttdeig
1/2 boks picknik skinke
1 løk
Masse raspet ost.
Slik gjøres det:
Start med å lage deigen! Siden den skal heve ca 1 time.


Rør gjæren ut i lunkent vann (tørrgjær blandes i melet), tilsett salt og olje og elt inn mel til en glatt deig. Dekk til bakebollen og la deigen heve minst 45 min, gjerne 1 time.

Lag tomatsaus mens deigen heves. Rens og finhakk løk og surr den myk i olje tilsett paprika i terninger, hermetiske tomater, tomatpuré, buljongterning og krydder. Kok opp og la sausen trekke i minst 15-20 min. Smak ev til med mer krydder, salt og pepper.

Varm stekeovnen til 250 °C.

Mens ovnen blir varm kan man starte med å lage fyllet. Stek kjøttdeig med valgfritt krydder(idag hvitløk)

Kutt skinken i strimler/biter.  skjær løk i båter. Skjær bacon i mindre biter.
Ta deigen ut på et melet bake bord . "Klapp" eller kjevle ut den og legg i en langpanne og la heve i 10-15 min. Smør over halvparten av tomatsausen, dryss over kjøttdeigen, strimlet skinke,løk, bacon  og til slutt den revede osten. Hvis ønskelig kan man drysse litt salt og pepper og pizzakrydder over osten før man setter den i stekovnen.

Gjør på samme måte med pizza nr 2, varier gjerne på fyllet.

Stek i varm stekeovn 250 °C på midterste rille i 15-20 min
Hvis ønskelig strø over litt valnøtter før servering.
Hvitløksdressing er kjempegodt til pizza.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails