Jeg servere her sammen med en salat, slik at det blir en skikkelig middag, men dette kan også fint være med i nistepakka på jobb,skole og barnehagen!
Fint som restemat dagen etter er det også! Dette er like godt varmt som kaldt!
Til 12 store muffinser trenger du:
Smør og mel til muffinsformen(hvis du bruker muffinsbrett)
2 dl lunken melk
2 ss lunken vann
50 gram gjær
500ml hvetemel(kan gjerne byttes ut med litt sanmalt hvete for grovere konsistens)
8 ss smeltet smør
2 egg
salt
1 ts pizzakrydder
1 stor løk eller 2 små
2 ss olivenolje
50 gram skinke(jeg brukte kyllingskinke idag)
50 gram peperoni
2 tomater
100 gram sjampinjong(kan kuttes ut)
100 revet ost.
Slik gjøres det:
Varm om melken og vannet.
Løsne opp gjær i melken.
Sikt inn melet.
Tilsett smør og egg,
1/2 ts salt og pizzakrydder.
Kna deigen godt til den er blank og smidig, enten for hånd eller i en bakemaskin.
Tildekk deigen under et klede og la det heve i ca 35 minutter. .La det stå lunt under hevingen.
Forvarm ovnen til 180 grader. smør muffinsformen med smør og dryss over mel, eller sett papirformer i muffinbrettet.
Skrell løken og hakk den i småbiter.
kutt opp tomatene i to, og grav ut den våte kjernen. Kutt tomatkjøttet i små biter. Strimle skinken og peperoni. Strimle osten og tilsett halvparten av osten. Kna alt sammen inn i deigen, enten for hånd eller med kjøkkenmaskina.
Ha i deigen i formene,
og legg resten av osten på.
strø litt pizzakrydder på toppen.
stek muffinsene i ca 25 minutter midt i ovnen, eller til de får en gylden farge.
Ta muffinsbrettet ut av ovnen, la muffinsene hvile i ca 5 minutter, før du hvelver dem på rist.
servers kalde eller varme, med en salat på siden.
Ha en suuper fredag alle sammen!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
♥ koselig med en liten hilsen ♥