tirsdag 19. oktober 2010


Key Lime Meringue Pie


Her har du en annen variant av den kjente, amerikanske paien "Key Lime Pie" (se oppskrift på detsoteliv.no). Det skal helst brukes såkalte "Key limes" i denne kaken. Key limes er den minste typen lime (de litt større kalles "Persian limes"), og er oppkalt etter tropeparadiset og havnebyen Key West Florida fordi det var her amerikanerne først ble introdusert for denne typen lime. I Key West kan man forresten beskue berømte nobelprisvinner Ernest Hemingways hjem samt stampub "Sloppy Joe's Bar". "Key Lime Meringue Pie" består av en smakfull paibunn som er fylt med et NYDELIG eggekremfyll med limesmak. På toppen er kaken dekket med et TYKT lag søt, fluffy marengs, som står i fantastisk god kontrast til det syrlige fyllet.

Ingredienser:Paibunn:
150 g hvetemel
125 g kaldt smør
1 ss melis
1 ss kaldt vann

Fyll:
400 g søtet kondensmelk (se tips)
6 eggeplommer
5 stk lime

Marengslokk:
6 eggehviter
200 g sukker

Fremgangsmåte:Ha alle ingrediensene til paideigen i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet i noen sekunder til deigen samler seg. Klem sammen deigen med hendene. (Har du ikke food processor, kan du først smuldre smøret i det tørre. Tilsett vannet og kna deigen raskt sammen.)

Trykk deigen jevnt utover i bunn og kanter på en smurt paiform (26 cm i diameter), gjerne med avtagbar kant. Prikk bunnen med en gaffel. Fest en remse aluminimumsfolie langsmed kanten på kaken. Forstek paibunnen på rist på nederste rille i ovnen ved 200°C i 15 min. Ta den ut av ovnen og fjern aluminiumsfolien forsiktig. Sett kakebunnen tilbake i ovnen på nederste rille og stek i 10 min til uten folien. Ta kaken ut av ovnen og avkjøl. Slå ned varmen på ovnen til 180°C.

Pisk sammen eggeplommer og kondensmelk med en stålvisp. Riv skallet av to av limene og tilsett i eggeblandingen. Press saften ut av limefruktene og mål opp 1 dl av saften. Ha denne limesaften i eggeblandingen. Hell fyllet i paiskallet.

Sett kaken forsiktig tilbake i ovnen på nederste rille (pass på så ikke fyllet skvulper over kanten), og stek i 20 min. Ta kaken ut av ovnen. Slå ned varmen på ovnen enda et hakk til 150°C.

Stivpisk eggehvitene. Tilsett sukkeret litt og litt under pisking, og pisk videre til du får en tykk marengs. Fordel marengsen i et tykt lag oppå kaken. Stek på nederste rille i ovnen i 15-20 min, til marengsen har fått litt farge på toppen (flytt kaken eventuelt opp til midterste rille i ovnen på slutten av steketiden). Ta kaken ut av ovnen og avkjøl før servering.

Tips:Husk at det er forskjell på sukret kondensmelk og vikingmelk, selv om begge deler kjøpes på hermetikkboks. Søtet, kondensert melk er søtere, brunere og mye tykkere i konsistensen enn vikingmelk. Du får kjøpt begge deler for eksempel hos ICA Maxi. 1 boks tilsvarer ca 400 g.

Kaken smaker aller best samme dag som den er laget

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails