Idag har jeg prøvd en av hennes favorittoppskrifter, hennes favoritt kjøttpudding, eller meatloaf som det heter på amerikansk. Jeg har oversatt oppskriften til norsk og har tilsett litt ekstra, siden jeg er glad i litt ekstra smak.)
Til 8 personer.
Kjøttpuddingen:
ca 800-900 gram kjøttdeig
1 kopp(ca 3 dl) helmelk
6 skiver loff
1 kopp(ca 3 dl) fersk revet parmesan ost
1/4 ts havsalt
3/4 dl fin salt
nykvernet sort pepper
1/3 kopp frisk kuttet persille
4 hele egg, vispet samme
10 skiver tynn bacon
1 løk
1 fedd hvitløk
Saus
1 1/2 kopp ketchup
1/2 kopp brunt sukker
1 ts tørr senneps pulver
tabasco etter smak
Slik gjøres det:
Sett på steikovnen til 175 grader.
Ha loffskivene i en stor bolle og hell melken over.
La loffskivene trekke i melken i flere minutter.
Tilsett kjøttdeigen, parmesanosten, persille, opphakket løk, presset hvitløk, havsalt, fint salt, grovkvernet pepper sammen i bollen med de våte loffskivene.
Tilsett de piskede eggene.
Og sett i gang og kna alt godt sammen med nyvaskede fingre.
Kna til du får en fin konsistens, og form kjøttdeigen som en brødform.
Legg kjøttpuddingen på en form. Bruk gjerne en broilerpanne, slik at fettet kan renne av.
Surr bacon rundt hele kjøttpuddingen og stapp dem godt under kjøttpuddingen.
Lag sausen:
Ha ketchup i en bolle, tilsett sukker og sennepspulver og rør godt rundt til alt er oppløst.
Ha 1/3 av sausen på kjøttpuddingen, bruk en skje til å smøre godt utover. Hele kjøttpuddingen skal være dekket.
Stek kjøttpuddingen i stekovnen i ca 45 minutter.
Ha så på 1/3 av sausen igjen, og dekk hele kjøttpuddingen, og sett inn i ovnen å stek i ytterligere 15 minutter.
La kjøttet hvile ett par minutter, skjær så opp og servers med resten av sausen og potetmos.
Velbekomme!
PS: kjøttpuddingen er flott å ha på brødskiven på lunsj dagen etter.
Kjempeflott oppskrift!
SvarSlettSkulle gjene hatt med meg en skive av den, til lunch i morgen. : )
Ja, det skal jeg imorgen, gleder meg allerede:)
SvarSlettSå er det en så stor oppskrift at man har til 2 middager, + rester til lunsj dagen etter:)