tirsdag 19. oktober 2010

Daim iskake

Bruk enten en 26 eller 24 cm rund kakeform.


Målene oppgis med / mellom.

225/150 g hasselnøtter, finhakket.

6/4 eggehviter stivpiskes

1,5/1 ts bakepulver

225/150 g sukker blandes med bakepulver og mikses med eggehvitene



Ha i kakeform, stek på 170 grader i 35 min.

Ikke bli forskrekket når bunnen hever seg masse, den faller ned igjen etterhvert . Etterpå skal den kjøles ned. Jeg pleier å bruke en skje for å jevne kantene rundt litt med resten av bunnen siden de pleier å henge litt igjen oppetter sidene.



Fyll:

1,5/1 pk fløte piskes til krem med sukkeret

2,5/1.5 ss sukker



6/4 eggeplommer blandes i kremen, en om gangen

3/2 doble daim hakkes og has i kremen. 2/3 i kremen, 1/3 strøs oppå som pynt.



Fryses i formen i ett døgn. Dekk med plastfolie for å unngå "frysersmak".

Tas ut av fryseren en stund før den skal spises for å mykne litt.



NAM NAM!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails