Bruk enten en 26 eller 24 cm rund kakeform.
Målene oppgis med / mellom.
225/150 g hasselnøtter, finhakket.
6/4 eggehviter stivpiskes
1,5/1 ts bakepulver
225/150 g sukker blandes med bakepulver og mikses med eggehvitene
Ha i kakeform, stek på 170 grader i 35 min.
Ikke bli forskrekket når bunnen hever seg masse, den faller ned igjen etterhvert . Etterpå skal den kjøles ned. Jeg pleier å bruke en skje for å jevne kantene rundt litt med resten av bunnen siden de pleier å henge litt igjen oppetter sidene.
Fyll:
1,5/1 pk fløte piskes til krem med sukkeret
2,5/1.5 ss sukker
6/4 eggeplommer blandes i kremen, en om gangen
3/2 doble daim hakkes og has i kremen. 2/3 i kremen, 1/3 strøs oppå som pynt.
Fryses i formen i ett døgn. Dekk med plastfolie for å unngå "frysersmak".
Tas ut av fryseren en stund før den skal spises for å mykne litt.
NAM NAM!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
♥ koselig med en liten hilsen ♥