torsdag 28. oktober 2010

ristende gresskarkjerner

 
Nå i denne gresskar tiden så bare måtte jeg prøve ut litt forskjellige gresskaroppskrifter. Og først ut er gresskarkjerner som er ristet med litt krydder.

Idag brukte jeg litt salt, pepper og litt cillipulver.

Sett stekeovnen på ca. 180 grader C. Lag en oljeblanding av 1 ss olje eller smeltet smør og 1/2 ts salt pr. 250 g gresskarkjerner. Liker du mer smak, kan du tilsette litt presset hvitløk eller annet krydder. Jeg brkte salt, pepper og cillipulver. Bland olje- eller smørblandingen godt med kjernene, og fordel de tynt utover på en stekeplate med bakepapir.


Stek kjernene til de er blitt lett brune (ca. 15-25 min). Snu kjernene av og til.

Avkjøl kjernene på et kjøkkenpapir.

4 kommentarer:

  1. Dette så interessant ut. Jeg er veldig glad i nøtter o.l. og dette er vel noe i samme gate. Blir de sprø av å stekes?

    SvarSlett
  2. Ja, de ble ganske sprø og er deilig til salater:) Eller som snacks

    SvarSlett
  3. Kommer kjernene fra gresskaret? Mulig å kjøpe utenom? Tror at det å kjøpe inn et helt gresskar blir litt vel ambisiøst for min del, men de kjernene der så gode ut!

    SvarSlett
  4. Nei, akkurat dise har jeg kjøpt i en vanlig pose med gresskarkjerner:) så du kan fåp tak i det på butikken:)

    SvarSlett

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails