Jeg har laget en knallgod banankake som absolutt anbefales!! Fant den inne på http://www.detsoteliv.no/
Her er oppskriften
Ingredienser:
4 egg
6dl sukker
600 gr skrelt bananer((4-5 store)
9dl hvetemel
4ts bakepulver
4ts vaniljesukker
2ts natron
250gr smør(smeltet)
1 plate koke sjokolade
1,5 dl melk
Glasur:
4dl melis
3-4 ss vann
gul konditorifarge
Pynt:
sjokoladestrø
Slik gjøres det:
- Bruk en stor bolle og pisk 4 egg og 3dl sukker til eggedosis.
- Finn en ny bolle og mos bananene og resten av sukkeret sammen. Bruk miksmaster eller foodprosesor ol.
Hell bananblandingen oppi eggedosisen og bland forsiktig og godt.
- Sikt sammen alt det tørre i en bolle.
- Smelt smør og sjokoladen sammen og hell melken oppi blandingen når den er smeltet. Rør godt sammen.
- Ha det tørre i deigen vekselsvis med sjokolade-smør-melkeblandingen. Rør godt sammen. Røren skal være litt seig og flytendes.
- Hell deigen i en stor bakepapirkledd langpanne(ca 30x40cm)
- Stek kaken midt i ovnen i 200 grader i ca 30 minutter.
- La kaken avkjøle helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
- Rør sammen melisglasuren. Pass på at du får smørekonsistens. Bre glasuren over den kalde kaken og strø over sjokoladestrøsselet.
- La glasuren stivne litt før kaken kuttes opp i passe stykker.
-Kaken er flott til å fryses, men da uten glasur
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
♥ koselig med en liten hilsen ♥