onsdag 3. februar 2010

Banankake i langpanne

Jeg har laget en knallgod banankake som absolutt anbefales!! Fant den inne på http://www.detsoteliv.no/


Her er oppskriften

Ingredienser:

4 egg

6dl sukker

600 gr skrelt bananer((4-5 store)

9dl hvetemel

4ts bakepulver

4ts vaniljesukker

2ts natron

250gr smør(smeltet)

1 plate koke sjokolade

1,5 dl melk



Glasur:

4dl melis

3-4 ss vann

gul konditorifarge

Pynt:

sjokoladestrø

Slik gjøres det:

- Bruk en stor bolle og pisk 4 egg og 3dl sukker til eggedosis.

- Finn en ny bolle og mos bananene og resten av sukkeret sammen. Bruk miksmaster eller foodprosesor ol.

Hell bananblandingen oppi eggedosisen og bland forsiktig og godt.

- Sikt sammen alt det tørre i en bolle.

- Smelt smør og sjokoladen sammen og hell melken oppi blandingen når den er smeltet. Rør godt sammen.

- Ha det tørre i deigen vekselsvis med sjokolade-smør-melkeblandingen. Rør godt sammen. Røren skal være litt seig og flytendes.

- Hell deigen i en stor bakepapirkledd langpanne(ca 30x40cm)

- Stek kaken midt i ovnen i 200 grader i ca 30 minutter.

- La kaken avkjøle helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

- Rør sammen melisglasuren. Pass på at du får smørekonsistens. Bre glasuren over den kalde kaken og strø over sjokoladestrøsselet.

- La glasuren stivne litt før kaken kuttes opp i passe stykker.

-Kaken er flott til å fryses, men da uten glasur

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails