onsdag 3. februar 2010

Magnolia's Vanilla Cupcakes


Disse måå aboslutt prøves ut!! Fant de også inne på http://www.detsoteliv.no/


Her er oppskriften på VERDENS MEST TRENDY muffins!! "Vanilla Cupcakes" fra "Magnolia Bakery" som ligger i Greenwich Village i New York, har blitt verdensberømte etter at de fire jentene i den populære serien "Sex and the City" ("Sex og singelliv") i flere episoder har sittet utenfor bakeriet med hver sin pastellfargede cupcake og snakket om menn ! Oppskriften gir 24 stk.

Ingredienser:

Vanilla Cupcakes:

250 g smør

4 dl sukker

4 store egg

2 dl melk

6 dl hvetemel

3 ts bakepulver

1 ts vaniljeessens

Vanilla Buttercream:

250 g smør

2 ts vaniljeessens

2 dl melk

12-16 dl melis

konditorfarge - gjerne ulike farger

Pynt:

kakestrøssel - gjerne ulike typer

Fremgangsmåte:

Pisk smøret mykt. Tilsett sukkeret og pisk i ca 3 minutter til du får en meget luftig smørkrem. Pisk inn

eggene, ett om gangen og pisk godt mellom hvert. Pisk inn vaniljeessens. Sikt sammen mel og bakepulver.

Bland dette inn i smørkremen vekselsvis med melken. Bruk mikser, men ikke pisk lenger enn nødvendig for å få deigen godt blandet.

Ha papirformer i muffinsbrett. Fordel deigen i formene til de er ca 3/4 fulle. Stek midt i ovnen ved 175°C i

20-25 min. Avkjøl muffinsene i formen i 15 min. Løsne dem forsiktig og ta dem ut av muffinsbrettet. La de bli helt kalde.

Til vaniljesmørkremen piskes mykt smør, vaniljeessens, melk og 4 dl av melisen i 3-5 minutter på middels

hastighet. Smørkremen skal da være luftig og smidig. Tilsett mer melis, 2 dl av gangen, og pisk ca 2 minutter

mellom hver gang, til smørkremen er tykk og har god smørekonsistens.

Hvis du vil ha forskjellig farge på toppen av muffinsene, må du fordele smørkremen i ulike skåler og farge

dem hver for seg med litt konditorfarge.

Smør kremen på toppen av muffinsene. Du får den karakteristiske fasongen ved å først smøre et tykt lag

over hele muffinsene med en smørekniv. Ta så kniven og lag en grop i spiralmønster på hver muffins. Jevn til

kantene. Dryss over ulike typer kakestrøssel. Sett muffinsene i kjøleskapet, slik at kremen stivner.

Tips:

Muffinsene er ok å fryse.

Vaniljesmørkremen må ikke settes i kjøleskapet før den smøres på muffinsene. Da stivner den. Oppbevar

kremen i romtemperatur helt til den skal brukes. Pass på at muffinsene er helt kalde før du har kremen på

dem, ellers smelter kremen.

På "Magnolia Bakery" kan man også kjøpe "Vanilla Cupcakes" med "Chocolate Buttercream". Du kan enten

tilsette litt kakao i "Vanilla Buttercream", eller bruke følgende originaloppskrift:

Chocolate Buttercream:
400 g smør

2 ss melk

270 g kokesjokolade

1 ts vaniljeessens

5 dl melis

Pisk smøret i 3 minutter. Pisk inn melken. Smelt sjokoladen over vannbad. Avkjøl til den er lunken (5-15

minutter) og pisk inn i smørkremen, ca 2 minutter. Tilsett vaniljeessens og pisk i 3 minutter til. Tilsett melis og

pisk videre til sjokoladekremen har passe konsistens. Smøres på muffinsene på samme måte som "Vanilla

Buttercream" og dryss deretter over kakestrøssel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails