onsdag 3. februar 2010
Magnolia's Vanilla Cupcakes
Disse måå aboslutt prøves ut!! Fant de også inne på http://www.detsoteliv.no/
Her er oppskriften på VERDENS MEST TRENDY muffins!! "Vanilla Cupcakes" fra "Magnolia Bakery" som ligger i Greenwich Village i New York, har blitt verdensberømte etter at de fire jentene i den populære serien "Sex and the City" ("Sex og singelliv") i flere episoder har sittet utenfor bakeriet med hver sin pastellfargede cupcake og snakket om menn ! Oppskriften gir 24 stk.
Ingredienser:
Vanilla Cupcakes:
250 g smør
4 dl sukker
4 store egg
2 dl melk
6 dl hvetemel
3 ts bakepulver
1 ts vaniljeessens
Vanilla Buttercream:
250 g smør
2 ts vaniljeessens
2 dl melk
12-16 dl melis
konditorfarge - gjerne ulike farger
Pynt:
kakestrøssel - gjerne ulike typer
Fremgangsmåte:
Pisk smøret mykt. Tilsett sukkeret og pisk i ca 3 minutter til du får en meget luftig smørkrem. Pisk inn
eggene, ett om gangen og pisk godt mellom hvert. Pisk inn vaniljeessens. Sikt sammen mel og bakepulver.
Bland dette inn i smørkremen vekselsvis med melken. Bruk mikser, men ikke pisk lenger enn nødvendig for å få deigen godt blandet.
Ha papirformer i muffinsbrett. Fordel deigen i formene til de er ca 3/4 fulle. Stek midt i ovnen ved 175°C i
20-25 min. Avkjøl muffinsene i formen i 15 min. Løsne dem forsiktig og ta dem ut av muffinsbrettet. La de bli helt kalde.
Til vaniljesmørkremen piskes mykt smør, vaniljeessens, melk og 4 dl av melisen i 3-5 minutter på middels
hastighet. Smørkremen skal da være luftig og smidig. Tilsett mer melis, 2 dl av gangen, og pisk ca 2 minutter
mellom hver gang, til smørkremen er tykk og har god smørekonsistens.
Hvis du vil ha forskjellig farge på toppen av muffinsene, må du fordele smørkremen i ulike skåler og farge
dem hver for seg med litt konditorfarge.
Smør kremen på toppen av muffinsene. Du får den karakteristiske fasongen ved å først smøre et tykt lag
over hele muffinsene med en smørekniv. Ta så kniven og lag en grop i spiralmønster på hver muffins. Jevn til
kantene. Dryss over ulike typer kakestrøssel. Sett muffinsene i kjøleskapet, slik at kremen stivner.
Tips:
Muffinsene er ok å fryse.
Vaniljesmørkremen må ikke settes i kjøleskapet før den smøres på muffinsene. Da stivner den. Oppbevar
kremen i romtemperatur helt til den skal brukes. Pass på at muffinsene er helt kalde før du har kremen på
dem, ellers smelter kremen.
På "Magnolia Bakery" kan man også kjøpe "Vanilla Cupcakes" med "Chocolate Buttercream". Du kan enten
tilsette litt kakao i "Vanilla Buttercream", eller bruke følgende originaloppskrift:
Chocolate Buttercream:
400 g smør
2 ss melk
270 g kokesjokolade
1 ts vaniljeessens
5 dl melis
Pisk smøret i 3 minutter. Pisk inn melken. Smelt sjokoladen over vannbad. Avkjøl til den er lunken (5-15
minutter) og pisk inn i smørkremen, ca 2 minutter. Tilsett vaniljeessens og pisk i 3 minutter til. Tilsett melis og
pisk videre til sjokoladekremen har passe konsistens. Smøres på muffinsene på samme måte som "Vanilla
Buttercream" og dryss deretter over kakestrøssel.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
♥ koselig med en liten hilsen ♥