Dette er virkelig en av verdens beste kaker syntes jeg. Og den er svært mektig! ingredienser: Bunn: 400 g Oreo kjeks 100 g smør Fyll 1: 400 g kremost (2 pk Phildelfia) 3 - 4 dl melis Fyll 2: 1 pk sjokolademoussepulver (til koking) 2-3 dl H-melk Pynt: 3 dl kremfløte 130 g Oreo kjeks |
Fremgangsmåte: Ha Oreo kjeks i en food processor sammen med mykt smør. Kjør på full hastighet til en jevn masse. Trykk kjeksmassen i bunnen på en rund form (26 cm i diameter). Bruk gjerne Porsgrunns kakeform som kombinerer kakeform og kakefat. Eller sett en kakering direkte på et kakefat. Sett i kjøleskapet i 30 min. Rør sammen kremost og melis (tilsett melismengde etter hvor søt smak du liker). Smør dette jevnt over kjeksbunnen. Sett tilbake i kjøleskapet i 30 min. Ha sjokolademousspulveret og melk i en bolle og følg oppskriften på posen. Hell den kalde sjokolademoussen i kakeformen og sett tilbake i kjøleskapet til moussen har stivnet litt (ca 30 min). Dekk kaken med pisket krem og pynt med grovt hakkede oreosbiter byttet ned i kremen, pynt skrem på toppen med litt kokeskjokolade(ringle over) og la kaken stå noen timer kaldt, helst natten over. Løsne kakeringen fra kaken ved å skjære langsmed kanten med en skarp kniv. Fjern kakeringen.. |
Velbekomme |
onsdag 3. februar 2010
Orginale Oreos kake
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
♥ koselig med en liten hilsen ♥