onsdag 3. februar 2010

Orginale Oreos kake


Dette er virkelig en av verdens beste kaker syntes jeg. Og den er svært mektig!


ingredienser:
Bunn:
400 g Oreo kjeks
100 g smør

Fyll 1:
400 g kremost (2 pk Phildelfia)
3 - 4 dl melis

Fyll 2:
1 pk sjokolademoussepulver (til koking)
2-3 dl H-melk

Pynt:
3 dl kremfløte
130 g Oreo kjeks


Fremgangsmåte:
Ha Oreo kjeks i en food processor sammen med mykt smør. Kjør på full hastighet til en jevn masse.
Trykk kjeksmassen i bunnen på en rund form (26


cm i diameter). Bruk gjerne Porsgrunns kakeform

som kombinerer kakeform og kakefat.
Eller sett en kakering direkte på et kakefat. Sett i

kjøleskapet i 30 min.

Rør sammen kremost og melis (tilsett melismengde


etter hvor søt smak du liker). Smør dette jevnt

over kjeksbunnen. Sett tilbake i kjøleskapet i 30 min.

Ha sjokolademousspulveret og melk i en bolle og følg oppskriften på posen.


Hell den kalde sjokolademoussen i kakeformen og
sett tilbake i kjøleskapet til moussen har stivnet  litt (ca 30 min).

Dekk kaken med pisket krem og pynt med grovt hakkede oreosbiter byttet ned i kremen, pynt skrem på toppen med litt kokeskjokolade(ringle over)  og la kaken stå noen timer kaldt, helst natten over.

Løsne kakeringen fra kaken ved å skjære langsmed
kanten med en skarp kniv. Fjern kakeringen..


Velbekomme

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails