onsdag 3. februar 2010

Magnolia's Chocolate Cupcakes

Disse fant jeg inne på

http://www.detstoteliv.no/


Magnolia's Chocolate Cupcakes


Oppskriften på "Magnolia's Chocolate Cupcakes" kommer fra "Magnolia Bakery" i New York - The city of dreams... Bakeriet er kjent for sine dekadente kaker og lange åpningstider. "Magnolia Bakery" eksploderte i popularitet etter at Carrie og Miranda i en episode av serien "Sex og singelliv" satt utenfor bakeriet og slikket i seg store, rosa muffins, mens samtalen gikk i all fortrolighet om kjærlighetssorg, spennende, ny flamme og enda mer spennende, nye sko:-) Oppskriften gir 24 sjokolademuffins, som enten kan dekkes med vanilje- eller sjokoladesmørkrem.


Chocolate Cupcakes:

250 g smør
2 dl sukker
2 dl brunt sukker
4 store egg
4 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljeessens
2 dl kefir
180 g kokesjokolade

Vanilla Buttercream:
250 g smør
2 ts vaniljeessens
2 dl melk
12-16 dl melis

Pynt:
sjokoladestrøssel
Ingredienser:


pisk i ca 3 minutter til du får en meget luftig

smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen og pisk

godt mellom hvert. Pisk inn vaniljeessens. Sikt

sammen mel og bakepulver. Bland dette inn i

smørkremen vekselsvis med kefir. Smelt

kokesjokoladen over vannbad. Avkjøl litt og bland

inn i deigen til slutt. Bruk mikser, men ikke pisk

lenger enn nødvendig for å få deigen godt blandet.

Ha papirformer i muffinsbrett. Fordel deigen i


formene til de er ca 3/4 fulle. Stek midt i ovnen

ved 175°C i 20-25 min. Avkjøl muffinsene i formen i

15 min. Løsne dem forsiktig og ta dem ut av

muffinsbrettet. La de bli helt kalde.

Til vaniljesmørkremen piskes mykt smør,


vaniljeessens, melk og 4 dl av melisen i 3-5

minutter på middels hastighet. Smørkremen skal da

være luftig og smidig. Tilsett mer melis, 2 dl av

gangen, og pisk ca 2 minutter mellom hver gang, til

smørkremen er tykk og har god smørekonsistens.

Smør kremen på toppen av muffinsene. Du får den


karakteristiske fasongen ved å først smøre et tykt

lag over hele muffinsene med en smørekniv. Ta så

kniven og lag en grop i spiralmønster på hver

muffins. Jevn til kantene. Dryss over kakestrøssel.

Sett muffinsene i kjøleskapet, slik at kremen

stivner.
Fremgangsmåte:Pisk smøret mykt. Tilsett sukker og brunt sukker og


den smøres på muffinsene. Da stivner den.

Oppbevar kremen i romtemperatur helt til den skal

brukes. Pass på at muffinsene er helt kalde før du

har kremen på dem, ellers smelter kremen.

På "Magnolia Bakery" kan man også kjøpe


"Chocolate Cupcakes" med "Chocolate

Buttercream". Du kan enten tilsette litt kakao i

"Vanilla Buttercream", eller bruke følgende

originaloppskrift:

Chocolate Buttercream:

400 g smør
2 ss melk
270 g kokesjokolade
1 ts vaniljeessens
5 dl melis

Pisk smøret i 3 minutter. Pisk inn melken. Smelt


sjokoladen over vannbad. Avkjøl til den er lunken

(5-15 minutter) og pisk inn i smørkremen, ca 2

minutter. Tilsett vaniljeessens og pisk i 3 minutter

til. Tilsett melis og pisk videre til sjokoladekremen

har passe konsistens. Smøres på muffinsene på

samme måte som "Vanilla Buttercream" og dryss

deretter over kakestrøssel.
Tips:Muffinsene er ok å fryse.

Vaniljesmørkremen må ikke settes i kjøleskapet før

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails