http://www.detstoteliv.no/ Magnolia's Chocolate Cupcakes | |||||
Oppskriften på "Magnolia's Chocolate Cupcakes" kommer fra "Magnolia Bakery" i New York - The city of dreams... Bakeriet er kjent for sine dekadente kaker og lange åpningstider. "Magnolia Bakery" eksploderte i popularitet etter at Carrie og Miranda i en episode av serien "Sex og singelliv" satt utenfor bakeriet og slikket i seg store, rosa muffins, mens samtalen gikk i all fortrolighet om kjærlighetssorg, spennende, ny flamme og enda mer spennende, nye sko:-) Oppskriften gir 24 sjokolademuffins, som enten kan dekkes med vanilje- eller sjokoladesmørkrem. | |||||
Chocolate Cupcakes: 250 g smør 2 dl sukker 2 dl brunt sukker 4 store egg 4 dl hvetemel 1 ts bakepulver 1 ts vaniljeessens 2 dl kefir 180 g kokesjokolade Vanilla Buttercream: 250 g smør 2 ts vaniljeessens 2 dl melk 12-16 dl melis Pynt: sjokoladestrøssel Ingredienser: | |||||
pisk i ca 3 minutter til du får en meget luftig smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen og pisk godt mellom hvert. Pisk inn vaniljeessens. Sikt sammen mel og bakepulver. Bland dette inn i smørkremen vekselsvis med kefir. Smelt kokesjokoladen over vannbad. Avkjøl litt og bland inn i deigen til slutt. Bruk mikser, men ikke pisk lenger enn nødvendig for å få deigen godt blandet. Ha papirformer i muffinsbrett. Fordel deigen i formene til de er ca 3/4 fulle. Stek midt i ovnen ved 175°C i 20-25 min. Avkjøl muffinsene i formen i 15 min. Løsne dem forsiktig og ta dem ut av muffinsbrettet. La de bli helt kalde. Til vaniljesmørkremen piskes mykt smør, vaniljeessens, melk og 4 dl av melisen i 3-5 minutter på middels hastighet. Smørkremen skal da være luftig og smidig. Tilsett mer melis, 2 dl av gangen, og pisk ca 2 minutter mellom hver gang, til smørkremen er tykk og har god smørekonsistens. Smør kremen på toppen av muffinsene. Du får den karakteristiske fasongen ved å først smøre et tykt lag over hele muffinsene med en smørekniv. Ta så kniven og lag en grop i spiralmønster på hver muffins. Jevn til kantene. Dryss over kakestrøssel. Sett muffinsene i kjøleskapet, slik at kremen stivner.Fremgangsmåte:Pisk smøret mykt. Tilsett sukker og brunt sukker og | |||||
den smøres på muffinsene. Da stivner den. Oppbevar kremen i romtemperatur helt til den skal brukes. Pass på at muffinsene er helt kalde før du har kremen på dem, ellers smelter kremen. På "Magnolia Bakery" kan man også kjøpe "Chocolate Cupcakes" med "Chocolate Buttercream". Du kan enten tilsette litt kakao i "Vanilla Buttercream", eller bruke følgende originaloppskrift: Chocolate Buttercream: 400 g smør 2 ss melk 270 g kokesjokolade 1 ts vaniljeessens 5 dl melis Pisk smøret i 3 minutter. Pisk inn melken. Smelt sjokoladen over vannbad. Avkjøl til den er lunken (5-15 minutter) og pisk inn i smørkremen, ca 2 minutter. Tilsett vaniljeessens og pisk i 3 minutter til. Tilsett melis og pisk videre til sjokoladekremen har passe konsistens. Smøres på muffinsene på samme måte som "Vanilla Buttercream" og dryss deretter over kakestrøssel.Tips:Muffinsene er ok å fryse. Vaniljesmørkremen må ikke settes i kjøleskapet før |
onsdag 3. februar 2010
Magnolia's Chocolate Cupcakes
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
♥ koselig med en liten hilsen ♥