søndag 7. februar 2010

Kylling med cashewnøtter

Denne gode middagen er kjap å servere når du har en stressendes hverdag.
Til 4-6 personer.

450 kyllingkjøtt uten bein og skinn, delt opp i små biter.
3 ss lys soyasaus
1 ts shaoxing-risvin
en klype sukker
1/2 ts salt
3 tørkede kinesiske sopper som har ligget i bløt i 20 minutter.
2 ss vegetabilsk olje eller peanøttolje
4 skiver fersk ingefær
1ts finhakket hvitløk
1 rød paprika delt i 2 1/2 cm store kvadrat.
85g cashewnøtter ristet.

Slik gjøres det:

1. Mariner kyllingkjøttet i 2 sslys soyasaus, Shaoxin-risvin, sukker og salt i minimum 20 minutter.

2. Klem alt overflødig vann ut av soppen, og hakk dem fint. Kast alle seige stilker. Ta vare på vannet de er blitt kokt i.

3. Varm en wok eller en dyp panne. Ha i 1 ss av 0ljen i og la det varme opp. Tilsett ingefær, og rørstek den

til den dufter. Bland inn kyllingkjøttet og stek i 2 minutter til det begynner å bli brunt. Ta ut kyllingen før det er gjennomstekt og legg til side.

4. Varm resten av oljen i en ren wok eller en dyp panne. Rørstek hvitløken til den begynner å dufte. Tilsett

soppen og den røde paprikaen, og rørstek i 1 minutt. Tilsett 2 ss av vannet som sopper er trukket i, og stek i

omtrent 2 minutter til vannet er fordampet.

5. Ha kyllingen tilbake til woken. Tilsett resten av soyasausen samt cashewnøttene. Rørstek i 2 minutter til kyllingen er gjennomstekt. Serveres med ris.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails