Dette er Jamie Oliver-oppskrift , fra boken The Return of the Naked Chef.
En nydelig kyllingrett som passer perfekt som helgemiddag til ett godt glass vin.
Til tre personer + rester til lunch:
1,4 kg kylling
1 sitron
6 skiver prosciuttoskinke i tynne strimler,
2 fedd hvitløk
2 håndfuller timian eller basilikum
100 g mykt smør
800 g poteter
1 sellerirot
4 søtpoteter
Varm oven med en ildfast form i til 220 grader. Vask kyllingen grundig både på innsiden og på utsiden og
tørk godt med tørkerull. Bruk fingrene til å FORSIKTIG lage en "lomme" mellom skinnet og brystet på
kyllingen, uten at skinnet revner. Skrell sitronen og legg sitronen til siden. Hakk sitronskall, hvitløk og urter
og del skinken i tynne strimler. Bland alt dette med smør og tilsett salt og pepper. Fordel noe av smøret i
den "lommen" du har laget og smør resten utenpå og inni kyllingen. Del sitronen i to og putt den inn i
kyllingen. Lag et hull i hver kyllinglår - det får varmen til å trenge bedre inn. Plaser kyllingen i den varme
formen og stek i 25 minutter. Imens skreller du grønnsakene, deler dem i biter og forkoker potetene i ti
minutter. Ta kyllingen ut av formen, hell grønsakene i og rør rundt så de blir dekket av det smeltede smøret
og kyllingkraften. Legg kyllingen på toppen av grønnsakene og stek videre i 30-45 minutter. Sjekk
underveis - steketiden kan variere mye utfra størrelsen på kyllingen og ovnen. Ta formen ut og la kylligen
hvile tildekket i 10 minutter. Ha grønnsakene i en skål og lag en sauce av kraften som er igjen i formen, litt
rødvin og fond. Skjær ut kyllingen og server med grønnsaker og sauce.
Tips:
Hvis det er rester igjen, kan du lage en enkel og god salat. Ta kyllingkjøttet av benene og skjær i mindre
biter. Bland kjøttet med rester av grønnsakene og noen salatblader.
Dette høres helt nydlig ut ,, dette blir retten til lørdag :-)
SvarSlettkan ikke beskrives, må oppleves ( smakes ) anbfale denne kanon fredag mat
SvarSlettBengt