mandag 8. februar 2010

Islandsk snickerskake

Denne deilige kaka fant jeg inne på denne bloggen: http://annashjertemat.blogspot.com/

Den er svært populær.



Begynn med:

2 bunner:

==========

4 dl brun sukker

5.eggehviter (spar på eggeplommene)


*Stivpisk eggehvitene og sukkeret.

Hell røra i 2 kakeformer 24 diameter.

(Jeg bruka å legge på bakepapir på en plate, deretter deler jeg røra i 2, og legger den på bakepapiert. Lurt å sette et fat under bakepapiret for å får bunnene like store. Så bare fjerner du fatet før du setter bunnen i omnen. Jeg steker en og en om gangen. Bunnen må vere nedkjølt før du har på kremen imellom. Du kan godt lage den noen dager før du skal ha på krem.

Stekes ved 150 grader i ca 50 minutter.

Krem mellom bunnene:

===================

ca 2 stk snickerssjokolade skåret i smått

1. piska kremfløte


*Bland dette sammen etter du har piska kremen, smør det så over bunnen.

Legg den andre bunnen oppå.


Krem oppå kaken:

===============

ca 2 1/2 snickerssjokolade

60 gr margarin

5. eggeplommer

ca 3 ss sukker


*Smelt sjokoladen og margarinen sammen i ei kjele. Lurt å bruke vannbad.

Pisk eggeplommene til tjukk røre, og bland uti sukkeret.

Deretter blander du dette sammen og heller over kaken.

Lurt å bruke kakefat med litt høy kant slik det ikke renner over før den stivner.

Den kan stå i kjøleskapet over natta før du skal servere den.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails