Denne nydelige retten fant jeg hos Toralf Bølgen & Trond Mois bok "Mat & Vin".
Til 4 porsjoner trenger du:
4 kyllingbryst
100 g italiensk salamipølse
1 løk
100 g mozzarella
2 ss hakket basilikum
olivenolje
salt og pepper
Balsamicosaus:
1 dl sukker
2 dl balsamicoeddik
1 ss smør
Dette gjør du:
Start med sausen. Smelt sukkeret til karamell og hell på balsamicoeddiken. Vær forberedt på at det freser. Kok sausen inn til den tykner. Avkjøl sausen litt og rør inn smøret.
Bruk en skarp kniv og skjær forsiktig en lomme i hvert av kyllingbrystene. Brett dem opp og fyll med
grovhaket salami, mozarella, basilikum og løk. Pakk godt sammen. Jeg brukte cocktailpinner for å holde kjøttet på plass.
Legg kyllingbrystene i en langpanne. Pensle med olivenolje og krydre godt med salt og pepper. Stek
kyllingbrystene i ovnen ved 200 grader i 6-7 minutter. Bølgen og Moi mener at kjøttet skal være "rosa og
saftig" når det serveres. Jeg er litt skeptisk til rosa kyllingkjøtt og prøvde derfor å steke kjøttet litt lenger (8-
9 minutter), men synes fortsatt at det var for rosa.. Her må du nesten bare prøve deg litt frem i forhold til hva du selv liker.
Tegn noen sirkler med balsamicosaus på hver tallerken. Skjær kyllingbrystene i to før du legger dem på.
Bølgen & Moi foreslår å servere med litt risotto, en salat eller noen smørstekte grønnsaker. Jeg laget et
enkelt tilbehør som jeg synes passet veldig godt, og som fremhevet de italienske smakene i denne retten. Jeg
fikk nemlig ikke brukt opp alt fyllet til kyllingen, så jeg fant 4 tomater, delte dem i to, la litt fyll på hver og
stekte dem i ovnen sammen med kyllingen
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
♥ koselig med en liten hilsen ♥